ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤαΙΟΝΙΣΜΟΥ SPRINKLERS

Τα συστήματα καταιονισμού με sprinklers είναι τα πλέων διαδεδομένα και εφαρμοσμένα από τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης, σε ευρύ φάσμα κτιρίων, όπως γραφεία, ξενοδοχεία και εστιατόρια, και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Τα συστήματα καταιονισμού είναι ένας πολύ οικονομικός και εύκολος τρόπος προστασίας του εμπορικού ή βιομηχανικού σας κτηρίου από την απειλή πυρκαγιάς.

Είναι συστήματα γρήγορα και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση πυρκαγιών, είναι ιδιαίτερα χρήσιμα σε πολυώροφα κτίρια όπου η πρόσβαση της πυροσβεστικής είναι περιορισμένη και χρονοβόρα.

 

Οι καταιονιστήρες (sprinklers) ενεργοποιούνται από τη θερμότητα και όχι από τον καπνό, οπότε στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πυρκαγιές σβήνουν με την ενεργοποίηση μίας μόνο κεφαλής. Ενεργώντας γρήγορα, τα sprinklers μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά και να μειώσουν τον κίνδυνο τραυματισμού ή θανάτου από εισπνοή καπνού ή εγκαύματα.

Διαθέτουμε διαφόρους τύπους συστημάτων καταιονισμού όπως τα παρακάτω και όχι μόνο :

Υγρού τύπου συστήματα

Έχουν νερό υπό πίεση νερό στις σωληνώσεις και ενεργοποιούνται από ένα γυάλινο αισθητήρα που σπάει όταν η θερμοκρασία ανέβει πάνω από τους 68 βαθμούς Κελσίου. Αυτό το σύστημα ενεργοποιεί μόνο τους καταιονιστήρες στη ζώνη πυρκαγιάς.

Ξηρού τύπου συστήματα

Είναι παρόμοια σε λειτουργία με τα υγρού τύπου αλλά δεν έχουν μόνιμα νερό υπό πίεση στις σωληνώσεις παραμόνο όταν υπάρξει ενεργοποίηση.